Jagodinski maturanti otputovali besplatno na more

|   Info
Sve troškove putovanja i smeštaja snosi Skupština grada Jagodine, a učenici su oduševljeni ovim gestom
Foto: TV Kopernikus

Peta grupa svršenih učenika srednjih srednjih škola otputovala je na petodnevno letovanje u Paraliju. Sve troškove oko putovanja i smeštaja tradicionalno snosi Skupština grada Jagodine, već 14 godina zaredom.Zamenica gradonačelnika Jagodine, Snežana Vukašinović, koja uvek isprati đake na zasluženi odmor, smatra da je ovo idealna prilika za zajedničko druženje:

-Lokalna samouprava koja kaže da su njoj mladi zakon to pokazuje na pravi način, ne samo deklarativno. Ona se potrudila i da ovim mladim ljudima pomogne i u daljem obrazovanju. U gradu postoji 14 smerova visokih škola, a od jeseni sa radom počinje i izdvojeno odeljenje Pravnog fakulteta Univerziteta iz Niša. Znači, studiranje im je olakšano i približeno. To je odlika odgovorne socijalne politike i odgovorne lokalne samouprave –rekla je Vukašinović.

Sa učenicima je krenula i profesorka Zorica Milojević koja smatra da je ovaj gest lokalne samouprave prema učenicima zadivljujuć:

-Učenicima se praktično završilo jedno poglavlje u njihovim životima. Postali su punoletni, završili su srednju školu, upisali fakultete i kao nagradu dobili su besplatno letovanje, što je nešto prelepo. More, sunce, plaža, lepo druženje, to je nešto što će im ostati u sećanju do kraja života –rekla je Milojević.

Učenici nisu krili sreću i zadovoljstvo zbog zajedničkog letovanja i pozitivna atmosfera zbog zajedničkog letovanja mogla se osetiti i u vazduhu. Povratak ove grupe očekuje se 27. jula, dok će nova grupa maturanata put Paralije krenuti 26. jula, a to će biti učenici Elektrotehničko-građevinske škole “Nikola Tesla”.

Dušan Miletić
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar