Jagodinski osnovci i srednjoškolci otputovali na besplatno letovanje

|   Info
Na sedmodnevno letovanje u Buljarice otputovali učenici osnovnih škola „Ljubiša Urošević“ iz Ribara i „Rada Miljković“ iz Jagodine, dok je u Paraliju otputovala treća grupa učenika ekonomsko-trgovinske škole „Slavka Đurđević“
Foto: TV Kopernikus

 

Projekat besplatnog letovanja za mlade, koji Skupština grada Jagodine sprovodi uspešno već 14 godina, i dalje traje na opšte zadovoljstvo osnovaca i srednjoškolaca. Protekle sedmice, na sedmodnevni odmor u Buljarice otputovale su dve grupe učenika iz osnovnih škola „Rada Miljković“ iz Jagodine i „Ljubiša Urošević“ iz Ribara. Što se srednjoškolaca tiče, na petodnevni odmor u Paraliju, otputovala je treća grupa učenika ekonomsko-trgovinske škole „Slavka Đurđević“ iz Jagodine.

Snežana Vukašinović, zamenica gradonačelnika Jagodine, istakla je značaj ovog projektaka kao jedan od dokaza da Jagodina brine o mladima u ovom gradu:

-Ovo im je jedinstvena prilika da provedu još neko vreme zajedno u atmosferi u kojoj nema propitivanja, odgovaranja, gde su profesori u ulozi vaspitača, a učenici u ulozi onih koji uživaju. Iz smene u smenu, učenici nam se vraćaju zadovoljni. To je prilika da se još malo druže zajedno, pošto su svi već upisali fakultete i visoke škole. Lokalna samouprava se potrudila da im olakša i studiranje, tako da u ovom gradu učenici imaju veliki broj smerova visokih škola i fakulteta –rekla je Vukašinović.

Slavica Ratković, profesorka srpskog jezika u školi „Slavka Đurđević“ takođe smatra da je besplatno letovanje lep poklon učenicima od njihovog grada:

-Mislim da je ova ideja divna, pogotovo zato što su deca završila školovanje. Verovatno im je i žao što više neće da budu zajedno, tako da je ovo divna prilika da deca provedu jedno lepo letovanje u Paraliji –istakla je Ratković.

Sa njom se slaže i njena koleginica, Sanja Pribaković, direktorka u osnovnoj školi „Rada Miljković“ u Jagodini:

-Sve pohvale za ovu dugogodišnju akciju našeg grada, jer joj se pre svega raduju ovi mladi ljudi. Sigurna sam da ćemo se lepo provesti, da ćemo uživati, da ćemo aktivno i kvalitetno organizovati sve aktivnosti. Biće tu druženja, biće rekreacija, sve u skladu sa pravilima ponašanja –rekla je Pribaković.

Lokalna samouprava brine o svakom detalju, tako da sa učenicima uvek kreću lekari, obezbeđenje i spasioci. Povratak ove grupe srednjoškolaca očekuje se 16. avgusta, dok se osnovci iz Buljarica vraćaju 19. avgusta. Besplatna letovanja se nastavljaju, tako da će u sredu, 15. avgusta put Paralije krenuti četvrta grupa maturanata elektrotehničko-građevinske škole „Nikola Tesla“, dok će od 18. avgusta sedam dana u Paraliji provesti učenici seoskih škola „Radislav Nikčević“ iz Majura“, „Vuk Karadžić“ iz Glogovca, kao i jedna grupa učenika jagodinske škole „17. oktobar“.

D.M. / T.M.
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar