Jagodinski osnovci otputovali besplatno u Buljarice

|   Info
Šesta grupa jagodinskih osnovaca otputovala u poznato crnogorsko letovalište na pet dana. Ove nedelje, otišli učenici iz tri jagodinske osnovne škole
Projekat koji se uspešno sprovodi već 14 godina: Foto TV Kopernikus

 

Učenici tri osnovne škole „Boško Đuričić“ iz Jagodine, „Joca Milosavljević“ iz Bagrdana i „Branko Radičević“ iz Bunara otputovali su u Buljarice na sedmodnevno letovanje o trošku Skupštine grada Jagodine.

Ovaj projekat se uspešno realizuje već 14 godina, a zamenica gradonačelnika Jagodine Snežana Vukašinović istakla je da se lokalna samouprava grada Jagodine potrudila da organizacija, kao i uvek, bude odlična:

-Deci su, pored obezbeđenja, lekara i spasioca, obezbeđeni i lanč paketi, a želim da istaknem da deca na terenu u Buljaricama imaju hranu u dovoljnim količinama, koja je nutritivno vredna za njihov uzrast. Tokom leta smo u stalnoj komunikaciji sa upravnicima smena tako da uvek znamo šta se dešava, tako da roditelji uopšte nemaju razloga za brigu. Sve protiče kako treba –istakla je Vukašinović.

Nastavnik matematike u Osnovnoj školi „Boško Đuričić“ u Jagodini, Stefan Mladenović, smatra da ovo letovanje đacima puno znači:

-Posle osmogodišnjeg školovanja, ovo je jedan izuzetan gest. Deca idu na more da se lepo provedu, da na jedan lep način zaokruže svoje školovanje i da se oproste sa svojom generacijom na najbolji mogući način. Očekujem da sve prođe u najboljem redu –rekao je Mladenović.

Osnovci su sa nestrpljenjem ulazili u autobuse, a osmeha je bilo sa svih strana. Sledeća grupa osnovaca  u Buljarice će otputovati 11. avgusta, a to su učenici škola „Rada Miljković“ iz Jagodine i „Ljubiša Urošević“ iz Ribara.

Dušan Miletić
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar