Jagodinski strelac ide u Južnu Koreju na Svetsko prvenstvo

|   Sport
„Medalja, ali i kvota za Olimpijske igre, bile bi veliki uspeh za njega, naš klub i sam grad“ rekao je Lazarov trener, Miomir Spasojević, pred pripreme za Svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji
Vredno se trenira: Foto TV Kopernikus

 

Najbolji jagodinski strelac, Lazar Kovačević, iz kluba “Jagodina 92”, otputovaće uskoro u Južnu Koreju na Svetsko prvenstvo. On iza sebe ima odlične rezultate: kao junior, bio je vicešampion Evrope pojedinačno i ekipni prvak Starog kontinenta. Kao senior, na Mediteranskim igrama, zauzeo je 4. mesto, kojim on sam nije zadovoljan:

-Malo sreće je falilo da dođem do medalje, ali nadam se da ćemo daljim radom i treningom uspeti da imamo još više medalja. U roku od dve nedelje, očekuje me Svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji. Nastupiću u seniorskoj konkurenciji. Vrlo vredno radimo i treniramo, tako da se nadamo odličnim rezultatima. Tamo će se deliti i kvote za Olimpijske igre, pa se nadamo i dobrim rezultatima, ali i kvoti –rekao je mladi strelac.

Njegov trener Miomir Spasojević takođe očekuje sjajan plasman:

-Intenzivno radimo na pripremama za Svetsko prvenstvo. Radimo na kondiciji i psihičkoj stabilnosti takmičara, jer mu je to vrlo potrebno. Očekuje se da Lazar to odradi dobro, da postigne odličan rezultat i da se vrati sa medaljom, eventualno kvotom za Olimpijske igre, što bi bio veliki uspeh za njega, naš klub, ali i Jagodinu –rekao je Spasojević.

Kovačević će u Južnoj Koreji, sa vazdušnom puškom, nastupiti pojedinačno, ekipno i u miksu. Svetsko prvenstvo će se održati od 26. avgusta do 9. septembra.

Dušan Miletić
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar