Jagodinsko kulturno leto: Kvalitetan program za sve generacije

|   Život
U subotu nastupilo pozorište „Talija“ iz Beograda koje je izvelo predstavu „Zaljubljeni bubamarci“, dok je nedelja bila rezervisana za veliku narodnu igranku uz Topalka i orkestar Novice Nikolića Patala. Potok – nikad posećeniji
Događaj kulminirao igrankom: Foto TV Kopernikus

 

Manifestacija „Jagodinsko kulturno leto“ u punom je jeku. Proteklog vikenda, „Potok“ nikada nije bio posećeniji. U subotu je nastupilo pozorište „Talija“ iz Beograda, koje je izvelo predstavu „Zaljubljeni bubamarci“, dok je u nedelju održana velika narodna igranka uz poznatog estradnog umetnika Milana Topalovića Topalka i orkestar Novice Nikolića Patala.

Dečije pozorište „Talija“ iz Beograda ne nastupa prvi put na letnjoj sceni izletišta „Potok“, ali su prvi put izveli predstavu „Zaljubljeni bubamarci“. Prema rečima jednog od glumaca, Darka Joksimovića, radi se o pravom dečijem mjuziklu:

-Uživo se svira i peva na sceni. Imamo puno songova, a priča je predivna. Govori o zaljubljivanju, o odnosu dečaka i devojčica, ali i odnosu prema životinjama i prirodi. Mi ovde dolazimo već duže vreme, znamo ovu scenu i jagodinsku publiku. Uvek dođemo sa velikim oduševljenjem. Nekad se i posebno pripremamo za ovu scenu i publiku –rekao je glumac.

Predstava je privukla veliku pažnju publike, kako iz Jagodine, tako i iz drugih mesta, a na tribinama je bilo svih starosnih generacija: od najmlađih do onih starijih – i svi su došli da uživaju u teatru na otvorenom.

Nedelja je tradicionalno rezervisana za veliku narodnu igranku. Proteklih vikenda, vremenske nepogode su sprečavale da se igranka održi onako kako dolikuje, ali je zato ovog poslednjeg vikenda sve to nadoknađeno. „Potok“ nikada nije bio puniji, a svi su uživali u igri i pesmi koji su im priredili poznati estradni umetnik Milan Topalović Topalko i harmonikaš Novica Nikolić Patalo, sa svojim orkestrom:

-Osećam se kao prelepo, kao da nisam u Jagodini. Ovo nisam video do sad i mnogo mi se sviđa, zaista je sjajno odrađeno. Divno za ovakve svečanosti. Lepo je što se organizuju besplatni koncerti, jer ne znam koliko ljudi može danas da odvoji od svoje plate da kupi kartu i da sluša nekog pevača koga voli. Svaka čast na lepoj organizaciji i to tako i treba da bude –rekao je Topalko.

Harmonikaš Novica Nikolić Patalo se već odomaćio u Jagodini i to nije krio:

-Ja se ponosim ovime. Puno mi je srce, ja se ovde osećam kao u mom rodnom Požarevcu. Volim da radim igranke i kada vidim da neko lepo igra, onda dobijem još veću volju da sviram. Ovde svi dobro igraju –rekao je vidno raspoložen harmonikaš.

Poznati muzičari su dali sve od sebe da svojim repertoarom zadovolje prisutne, a sudeći po odličnoj atmosferi, u tome su svakako uspeli. Brojni posetioci su neumorno igrali, a pesma i aplauzi su se orili izletištem. Već ovog vikenda, organizatori su spremili šarenolik program. U subotu, 11. avgusta u 20 sati, na Letnjoj sceni biće izvedena dečija predstava „Vuk i tri praseta“ u izvođenju glumaca iz pozorišta „Teatrić“ iz Beograda. U nedelju, 12. avgusta, u 21 čas, biće održana igranka uz nastup pevača Darka Filipovića i orkestar Bojana Nešića.

Organizator svih dešavanja u „Potoku“ je Kulturni centar „Svetozar Marković“, a pokrovitelj je Skupština grada Jagodine. Ulaz za sve događaje na Letnjoj sceni je tradicionano besplatan.

Dušan Miletić

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar