Jandeks (Yandex) najavilo otvaranje razvojnog centra u Srbiji

|   Info
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa delegacijom globalne IT kompanije Jandeks (Yandex), koja je najavila otvaranje razvojnog centra te kompanije u Srbiji, u kojem će biti zaposleno više od 800 inženjera koji će raditi na najsavremenijim IT rešenjima, saopšteno je danas iz Vlade.
Foto: Služba za saradnju sa medijima Vlade Srbije

 

Izvor: FoNet

Na sastanku sa delegacijom Jandeksa, koju je predvodio šef odeljenja za međunarodnu politiku Maksim Kozlov, dogovoreno je da se nastave razgovori i unapredi saradnja u oblasti obrazovanja, s obzirom na to da ta kompanija, pored kreiranja softvera, dodatno radi i u oblasti obrazovanja za IT.

Ana Brnabić je istakla u razgovoru da je Vlada otvorena za saradnju i spremna da pruži pomoć i podršku svetskim IT kompanijama koje otvaraju istraživačke centre u Srbiji i zapošljavaju IT stručnjake iz celog sveta.

Posle otvaranja razvojnog centra i predstavništva globalne kompanije Luxoft, najava otvaranja razvojnog centra Jandeksa i zapošljavanje internacionalnih IT stručnjaka je snažna podrška za naš privredni rast i stvaranje dodatne vrednosti, istakla je Ana Brnabić.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar