Janjić: "Atmosfera u kojoj je upitna budućnost dijaloga"

|   Info
I nakon sastanka u Briselu predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, sa predstavnicima EU, ostaće iste nedoumice, koje su i ranije psotojale, a koje kod srpskog i albanskog stanovništva izazivaju nervozu. Stvara se atmosfera u kojoj je upitno to da li će u skorašnjoj budućnosti moći da se vodi bilo kakv dijalog, ali se stvara i atmosfera koja bi mogla da proizvede nasilje, ocenjue predsednik Foruma za etničke odnose, Dušan Janjić.

Glavna tema u Briselu trebalo bi da budu konkretne teme poput ZSO, kao i to da li će se ići putem demarkacije ili putem razmene ili razgraničenja teriotrija, smatra predsednik Foruma za etničke odnose, Dušan Jnajić. On dodaje i to da nikada nije bila opcija da će Aleksandar Vučić odbiti da ode u Brisel, a da je Hašim Tači poslednji zbog koga se ne bi išlo.

 

Bez obzira na sve tenzije u javnosti komunikacija između Vučića i Tačija je mnogo bolja nego njihova komunikacija sa drugim političarima u Srbiji i na Kosovu, ističe Janjić.

 

Neće se desiti da neko napusti ovakav model dijaloga gde su glavne strane Priština i Beograd, kako je uspostavljeno i po Rezoluciji Generalne skupštine UN, tako da se to neće promeniti, a ni nije u interesu Srbije da to menja. Ko to bude prekršio prekršiće i Rezoluciju i nije samo u problemu sa EU, nego i sa Generalnom skupštinom UN, zaključuje Janjić.

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar