Još dva NBA igrača otkazala nastup za Srbiju

|   Sport
Iz košarkaške reprezentacije Srbije za predstojeće kvalifikacione mečeve otpala su još dva NBA igrača. Pored Nikole Jokića, selektor Đorđević sada je sa spiska morao da izostavi i tandem Klipersa Miloša Teodosića i Bobana Marjanovića.
Foto: Košarkaški savez Srbije


Od planiranih pet NBA košarkaša, u nacionalnom timu Srbije u septembru igraće samo dvojica - Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica. Kako je za „Večernje novosti“ rekao srpski selektor - posle razgovora sa predstavnicima Klipersa postalo je jasno da na Teodosića i Marjanovića neće moći da računaju u predstojećim akcijama. Razlog je procena atletskog i lekarskog tima NBA kluba koji smatra da njih dvojica treba u ovom trenutku da se „pune energijom i jačaju telo“, kako bi što spremniji dočekali novu sezonu.

Aleksandra Đorđevića ovakav rasplet događaja nije previše iznenadio, a izostanak pomenutih košarkaša naslućivao je još od prvog razgovora sa njima.

„Sve je navodilo na ovakav epilog. Teo je zbog povrede propustio dobar deo prošle sezone, tako da ima logike što su sada veoma pažljivi sa njim. Mogu to da razumem. Za Bobana su tako odlučili i na to nemam nikakav komentar. I dalje računamo na obojicu kao kandidate za tim na Svetskom prvenstvu“, rekao je Đorđević za „Novosti“.

Okupljanje košarkaške reprezentacije Srbije planirano je za 2. septembar. Meč sa Grčkom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo igraće se 13. septembra na Kritu. Tri dana kasnije Srbija u Beogradu dočekuje Estoniju.

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar