Još jednom Tači: Očekujem odgovorne odluke

|   Info
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio da narednih dana očekuje "odgovorne odluke u skladu sa državnim interesima", ocenjujući da nema vremena za gubljenje.

 

Izvor: B92, Tanjug, prva

"Državni interes treba da ujedini političke partije, kako bi preuzeli važne odluke u korist perpsektive građana i naše evroatlanske budućnosti, u skladu sa interesima SAD i ostalim strateškim partnerima Kosova. Zato, narednih dana očekujem odgovorne odluke u skladu sa državnim interesima", napisao je Tači na svom nalogu na Fejsbuku, a prenosi RTK2.

Podsetimo, u Prištini je juče održan sasatanak kosovskog rukovodstva sa američkim ambasadorom Filipom Kosnetom, nakon kog je kosovski premijer Ramuš Haradinaj ostao pri stavu da ne ukida takse na robu iz Srbije i BiH, što je, prema pisanju prištinske štampe, razbesnelo Kosneta koji je navodno čak i zalupio vrata kada je izašao iz prostorije.

Haradinaj je nakon tog sastanka objasnio da je uvođenje taksi suverena odluka Kosova ali da se takođe sada može očekivati i raspad vladajuće koalicije, budući da se niko ni sa kim ne slaže po pitanju ukidanja tih taksi.

Za razliku od Haradinaja, Tači je dao garancije savetniku američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džonu Boltonu da Kosovo ostaje odgovorno za nastavak dijaloga sa Beogradom.A uslov za to su, podsetimo, takse.

Prema nekim saznanjima Kohe, Priština ima rok da donese odluku o povlačenju taksi do ponedeljka.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar