Još više investicija

|   Info
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je danas u Vranjskoj Banji da je ulaganje u razvoj saobraćajne, energetske i komunalne infrastrukture uslov boljeg života na jugu Srbije, za dolazak novih investitora i otvaranje radnih mesta.
Foto: FoNet

 

Foto: FoNet

“Više od 3.000 radnih mesta otvoreno je u Pčinjskom okrugu u prethodnih nekoliko godina, ali naš cilj je da bude još više investicija i novih radnih mesta”, rekla je Mihajlović, koja je prisustvovala početku radova na izgradnji 12 kilometara kolektora i kanalizacione mreže u Vranju.

Foto: FoNet

Ona je naglasila da su projekti u komunalnoj infrastrukturi, čija vrednost u Vranju iznosi 30 miliona evra, važni zbog zdrave životne sredine i zbog budućih generacija, jer se time pravi prostor i za nove investicije.

“Uspešno smo završili ulaganja u vodosnabdevanje u Vranju od oko pet miliona evra, oko 15 miliona evra ulaže se u izgradnju kolektora i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kako bi svaki čovek u Vranju imao čistu vodu i kanalizaciju”, izjavila je Mihajlović.

Ona je naglasila da su u prethodne tri godine u Pčinjskom okrugu uložene oko 1,4 milijarde u održavanje puteva, da je obnovljeno oko 55 kilometara pruga i da je u završnoj fazi obnova dve železničke stanice izgrađene 1889. godine, u Vranju i Vranjskoj Banji.

Dodala je da su Vranje i Niš prva dva grada u kojima će za oko mesec dana početi izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti, za koje je već izdata građevinska dozvola, i to za 186 stanova u Vranju i 190 u Nišu.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković rekao je da je izgradnja kolektora važna investicija za Vranjsku Banju i njen dalji razvoj, posebno za razvoj turizma i za stvaranje uslova za nove investicije, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Vrednost radova na izgradnji 12 kilometara kolektora i kanalizacione mreže je 2,5 miliona evra, rok za završetak je septembar 2019, a radove izvodi konzorcijum na čelu sa „Jedinstvom“ iz Sevojna.

Foto: FoNet

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar