Kancelarija Poverenika: Hakeri nisu došli do podataka

|   Infotehno
Кako predmet hakerskog napada nisu bili serveri na kojima se čuvaju baze podataka sa podacima o ličnosti i nepokretnostima, kao ni E-katastar, u postupku vanrednog inspekcijskog nadzora utvrđeno je da nije došlo da povrede podataka o ličnosti, saopšteno je danas iz kancelarije Poverenika za informacije od javnog značaja.
Foto: Pixabay

 

Izvor: FoNet

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti okončao je vanredni inspekcijski nadzor pokrenut po službenoj dužnosti, a na osnovu dopisa Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) povodom hakerskog napada na njihov informacioni sistem.

U postupku vanrednog inspekcijskog nadzora utvrđeno je, kako je navedeno u saopštenju, da se informacioni sistem Rukovaoca (RGZ) sastoji iz dva segmenta, aplikativnih servera koji služe za pokretanje aplikacija sistema i segmenta informacionog sistema koji čuva baze i podatke.

"Predmet hakerskog napada bili su aplikativni serveri informacionog sistema Republičkog geodetskog zavoda", pokazao je vanredni inspekcijski nadzor.

Кako predmet hakerskog napada nisu bili serveri na kojima se čuvaju baze podataka sa podacima o ličnosti i nepokretnostima, kao ni E-katastar, u postupku vanrednog inspekcijskog nadzora utvrđeno je da nije došlo da povrede podataka o ličnosti u smislu člana 52. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, odnosno da  nema nepravilnosti u postupanju Rukovaoca u konkretnom slučaju, saopštio je Poverenik.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar