Karting savez Srbije dodelio godišnja priznanja najuspešnijim takmičarima

|   Sport
Njima su na svečanosti u Jagodini uručene diplome, medalje i pehari, a Petri Milosavljević i „Zlatna kaciga“ za tri osvojena šampionske titule
Foto: TV Kopernikus

 

Karting Savez Srbije organizovao je svečanu sednicu protekle nedelje, 11. decembra u Jagodini. Tim povodom, rezimirina je godina za njima, a dodeljena su i priznanja najboljim takmičarima na Otvorenom prvenstvu u ovoj godini. 

Godina 2022. bila je izuzetno uspešna za Karting Savez Srbije. U Jagodini je održano šest takmičarskih vikenda sa ukupno 12 trka. Takmičilo se 10 klubova u sedam kategorija, a bilo je ukupno 90 vozača iz cele Srbije na četiri karting staze. Iz uprave su istakli da je iza njih uspešna sezona, te da su njom vrlo zadovoljni.

-Svake godine je sve više vozača, lepše su trke na stazama, rastemo kao organizacija: i u sudijskom i u tehničkom smislu. Svi vozači, u velikoj većini, imaju najmoderniju opremu, najmodernije kartinge vozimo. Od ove sezone, učestvovali smo i na Evropskom prvenstvu. Videli smo da možemo da pariramo i onima koji imaju mnogo bolje uslove, tamo gde mi idemo kao gosti. Mi ne zaostajemo za njima. U prvoj sezoni imali smo pet pobeda. Ja sam ponosan što sam Jagodinac i što lokalna samouprava stoji iza nas. Imam samo reči hvale za lokalnu samoupravu i za našeg predsednika Dragana Markovića Palmu –rekao je Saša Milosavljević, predsednik Sportskog karting saveza Srbije i predsednik Karting kluba „Jagodina“.

Zoran Gligorijević, sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza, istakao je da grad Jagodina pruža podršku svim sportovima, pa tako i kartingu.

-Karting klub „Jagodina“ poslednjih godina zauzima visoko mesto u porodici Jagodinskog sportskog saveza. Postiže odlične rezultate na domaćoj, a ove godine su bili i na međunarodnoj sceni. Takmičarka Petra Milosavljević je lepo predstavljala Srbiju i grad. Karting klub „Jagodina“ je punopravan član Jagodinskog sportskog saveza, na redovnom je finansiranju budžeta grada Jagodine i imaju svoje predstavnike u Skupštini, tako da punopravno odlučuju o stanju u sportu u našem gradu. Oni nam to vraćaju na lep način. Ovo je jedna lepa prezentacija svih onih rezultata koje su postigli u prethodnim godinama –rekao je Gligorijević.

Događaju je prisustvovao veliki broj takmičara različitih starosnih generacija iz cele Srbije, kojima su dodeljene diplome, medalje i pehari za uspehe koje su ostvarili na Otvorenom prvenstvu u 2022. godini. Jedna od njih je i Petra Milosavljević iz Jagodine, koja je za šampionske titule u 2019., 2020. i 2022. godini osvojila i prestižnu Zlatnu kacigu.

-Ova nagrada me mnogo motiviše. Bila sam prvo u Italiji, pa onda sam imala po dve trke u Austriji i Sloveniji. Osvojila sam četiri prva mesta. Mnogo je teška konkurencija i morala sam mnogo da se trudim i da vežbam. Želja mi je da i dalje pobeđujem i da postavljam nove rekorde –istakla je mlada takmičarka.

Dodeljene su i plakete istaknutim pojedincima i udruženjima za doprinos razvoju ovog sporta. Iz Karting Saveza Srbije istakli su da za predstojeću, 2023. godinu najavljuju interesantnu sezonu sa još dosta takmičara iz inostranstva.

D.M.
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar