KCN Istok televizija na velikom međunarodnom turniru u basketu "Bar Satelajt 2018" u Crnoj Gori

|   Sport
Dušan Bulut, sa ekipom Novog Sada, pobednici Bar satelajta 2018


Turnir u basketu tri na tri “Bar Satelajt 2018”, održan je prethodnog vikenda u Baru, na kojem se takmičilo 16 ekipa.

Turnir, koji se igrao na postavljenom terenu pored Kraljevske plaže, obeležili su kvalitetni mečevi, odlična atmosfera na terenu i na tribinama. Učestovale su  ekipe iz svih velikih košarkaških centara  u regionu, ili nekadašnjem sportskom i državnom prostoru velike Jugoslavije. Reprezentacije  Novg sada, Beograda iz Srbije, Splita, Zadra i Zagreba iz Hrvatske, Sarajeva iz BIH, kao i domaćini, ekipe Bara, Podgorice, Herceg Novog...
Višestruki svetski prvaci, ekipa Novog  Sada, opravdala je ulogu favorita i završila turnir bez poraza. Pobednik je osvojio 7.000€, a u uzbudljivom  finalu pobedili ekipu Olimpa iz Beograda, koja je osvojila 3.000€. Naše novine bile su  sticajem okolnosti na ovom turniru, a novinar Zoran Jovšić, iskoristio je priliku da razgovara sa pobednicima.
-    Odličan i vrlo kvalitetan turnir – rekao je za Naše novine, Dušan Bulut, kapiten ekipe Novog Sada, inače svetskog prvaka u basketu 3 na 3 za ovu godinu. -  Veliki mečevi sa Splićanima, Podgoričanima i na kraju u finalu sa Beograđanima. Pobedili smo sa 21:19, mojim pogotkom u poslednjim sekundama meča. Zadovoljan sam, idemo dalje na nove turnire. Zašto nema Smederevaca na ovom turniru – pita  svetski prvak u basketu, sada novinara – Smederevci su uvek igrali kvalitetan basket, morate da budete na ovakvim turnirima, ovde vam je mesto – kaže Dušan Bulut, kapiten ekipe Novog Sada, pobednika Bar satelajta za 2018.  godinu i svetskih prvaka u basketu.


Pobednik turnira u našem lučkom gradu, odlukom FIBA, osim novčane nagrade, obezbeđuje učešće na Čelindžeru u Ljubljani, koji okuplja neke od najboljih ekipa sveta!

Da bi učestvovale na turniru ekipe moraju zadovoljiti ključni kriterijum: posedovanje naloga na sajtu 3x3 Planet.

Nakon julskih turnira, 3x3 Montenegro organizovaće prvu basket , koja će trajati do sredine septembra, a želja organizatora je da takmičarima omoguće što veći broj turnira.

 

      PROGRAMI  KCN  TELEVIZIJE  NAJGLEDANIJI  KANAL U SATELITSKOJ PONUDI U CRNOJ GORI

Novinaru KCN istok televizije , Zoranu Jovšiću, nije trebalo mnogo da se uveri u gledanost i poštovanje koje logo KCN uživa u Crnoj Gori. Nakon predstavljanja, domćini su bili izuzetno predusretljivi prema  ovom izveštaču,  a  KCN je bio akreditovan kao zvanični izveštač  sa najvćim regionalnim tv stanicama, na  Bar satelajtu 2018. najvećem letnjem  regionalnom turniru u basketu 3 na 3.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar