Kisić u Vranju na prezentaciji projekta „Porodica – tvrđava za sve“

|   Info
Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić posetila je u Vranju porodicu Mladenović, koja uz pomoć državne subvencije za kupovinu prve nekretnine po osnovu rođenja deteta, kupila stan, saopšteno je iz njenog kabineta.
Foto: FoNet/Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju

 

Izvor: FoNet

Kisić je, nakon obilaska stana koji je ova porodica kupila, istakla da je Ivana Mladenović jedna od 513 majki koja je ostvarila pravo na ovu podršku države i pozvala druge majke koje mogu da ostvare to pravo da se prijave, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Kisić je izjavila da je ponosna na državu, koja je ovim vidom podrške mnogim porodicama olakšala i ulepšala život, dodavši da je osnovni cilj države da bude najveća moguća podrška porodicama i deci, a sve u cilju da nam se širom Srbije rađa više dece.

Ona je takođe, u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Vranju, sa roditeljima i đacima prisustvovala prezentaciji rezultata projekta „Porodica – tvrđava za sve“, koje je uz podršku Ministarstva za brigu o porodici i demografiju sproveo Centar za društvene integracije iz Vranja.

"Ministarstvo će uvek podržavati projekte koji za cilj imaju da ukažu na to koliko je porodica važna i koliko je bitno da svi čuvamo naše porodice, jer su porodice naše najveće bogatstvo", istakla je Kisić.

U okviru ovog projekta realizovane su radionice za decu, roditelje i druge članove porodica na temu međugeneracijske saradnje, upoznavanja sa starim običajima, sa korišćenjem digitalnih uređaja, radionice veza i pletenja, starih igara, dodaje se u saopštenju.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar