Klinika za kožne bolesti UKC Niš dobila novi digitalni dermoskop

|   Info
Klinika za kožne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Niš dobila je danas novi digitalni dermoskop. Aparat je donacija kompanije Eucerin i predstavlja nastavak pojekta “Pregled za sve” koji je započet pre 7 godina.
Foto: televizija Kopernikus

 

Stalni porast borja obolelih od melanoma i drugih karcinoma kože bio je povod da se 2015. godine pokrene projekat “Pregled za sve”.

Pored edukacije, zahvaljujući kompaniji Eucerin, fondacije B92 i Ministarstvima zdravlja i obrazovanja, nauke i tehnologije, obezbeđena je i adekvatna oprema.

Ručne dermoskope ponovo će dobiti sve državne dermatološke ambulante u zemlji, a novi digitalni dermoskopi otićiće klinikama za kožne bolersti. Profesorka Danica Tiodorović ističe da je njihov značaj izuzetan jer omogućava bolji uvid u promene na koži.

Prema rečima profesorke Tiodorović, zahvaljujući edukaciji i opremi koja je donirana, poslednjih godina opasni melanomi kože sve češće se otkrivaju u ranoj fazi, kada nisu pretnja po život pacijenata već je potrebno samo hiruško odstarnjivanje.

Foto: televizija Kopernikus