Ključna sitnica

|   Info
Razbojništvo u Zemunu krajem decembra, kada je jednom čoveku, prilikom napada ispred zgrade u kojoj stanuje, oteto 14.500 evra, rešeno je tako što je za svega nekoliko sati revnosna auto patrola zemunske policije, zahvaljujući izgubljenoj registarskoj tablici, presudno doprinela da napadači budu otkriveni, a novac vraćen.

 

Izvor: FoNet

Pošto je ovaj žitelj Zemuna u noći izmedju 23. i 24.decembra stigao s posla iz Obrenovca, gde radi, parkirao auto i krenuo prema zgradi, napala su ga dva muškarca.

Zadali su mu par udaraca tvrdim predmetima po glavi, oteli novac i pobegli, ali je on, ipak, uspeo da pozove pomoć, pre nego što je izgubio svest.

Auto patrola u kojoj su bili policajci Zoran Spasovski i Dragan Stamenković došla je na lice mesta u ulicu Cara Dušana, pomogla napadnutom čoveku i obezbedila mesto razbojništva.

Kada su stigle i ostale njihove kolege, patrola je krenula u pretragu šireg mesta razbojništva.

Spasovski je FoNetu ispričao da su, posle nekoliko stotina metara, zatekli devojku koja je stajala pored auta i rekla im je da je nepoznati vozač projurio punom brzinom, udario u njeno vozilo i pobegao, bez zaustavljanja.

On i Stamenković su krenuli da pretražuju da li je od tog udesa ostao neki trag, da bi nedaleko odatle pronašli otpalu registarsku tablicu.

Proverom je utvrđeno da je vlasnik sa područja opštine Obrenovac. Bilo im je bilo čudno otkud on u Zemunu u 02:30 časova, kao i zašto se nije zaustavio kada je izazvao udes, nego je dao gas i pobegao.

Od porodice oštećenog dobili smo informaciju da on radi kao konobar u Obrenovcu. Uvezali smo jedno i drugo, predali informacije kolegama iz Odeljenja za suzbijanje razbojništava, koji su uradili dobar posao i uhapsili izvršioce, opisao je Spasovski.

On je, u okviru serijala Bez Rukavica, podsetio da je, u takvom i sličnim slučajevima, prioritet policajaca da pogledaju i pregedaju sve što je sumnjivo i odudara od uobičajenog.

Ili, kako je rekao novinaru davoru Lkaču, makar da se na to osvrnu, jer nekada naizgled sitnica može biti ključna za rešavanje slučaja.

Načelnik Odseka za suzbijanje razbojništava u Policijskoj stanici Zemun Zoran Ružić pohvalio je patrolu za dobro obavljen posao koji je doveo do rešavanja slučaja.

Pošto je utvrđeno da je vlasnik pronađene tablice iz Obrenovca, posao je preuzela kriminalistička policija, pronašla napadače i razrešila to krivično delo. Što je najvažnije, pronađen je i novac, rekao je Ružić.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar