Ko se bori samo za fotelju neće biti deo Vučićevog tima, kadrovske promene na lokalu

|   Info
Pojedini lokalni funkcioneri Srpske napredne stranke, kojima cilj nije boljitak građana i ne podržavaju državnu politiku, neće biti deo tima Aleksandra Vučića, izjavio je predsednik izvršnog odbora SNS Darko Glišić i podsetio da je ta stranka i ranije imala "bolna suočenja" sa ljudima koji misle da je jedino vredna borba za fotelju.
Foto: televizija Kopernikus


Izvor: Politika

On je u intervjuu za "Politiku" rekao da je primetno da kod jednog broja članova stranke postoji "uljuljkanost, uspavanost i opijenost mestima na kojima se nalaze", zbog čega će naprednjaci morati ozbiljno da razgovaraju i donesu neke bolne mere.

"Pojedinci su zaboravili da se svi nalazimo na mestima na kojima smo zahvaljujući Aleksandru Vučiću. Njegova harizma, energija i liderstvo koje je izgradio marljivim i posvećenim radom na osnovu čega je postao jedan od najpoštovanijih lidera u ovom delu Evrope, donelo im je nameštenje na lokalnu, pokrajinsku ili republičku funkciju", rekao je Glišić.

Upitan da li će Vučić poslušati članove koji su na sednici GO tražili od njega da ostane na čelu stranke i posle Kongresa SNS naredne godine, Glišić je rekao da je njegov stav isti kao i ranije i da ne postoji lider koji je Vučićevog "kalibra" i koji ima kapacitet koji ima predsednik Republike i stranke.

"Mislim da bi njegov odlazak za nas bio ozbiljan korak unazad, uz poštovanje svih kolega koji su vredni i sposobni i koji dosta toga rade, ali smo svi zajedno po političkim kapacitetima znatno iza Vučića", ocenio je Glišić.

On je dodao da će Vučić, kao "čovek koji ne menja odluke kada ih donese", teško promeniti svoju odluku da se povuče sa čela stranke.

"Na moju žalost, bojim se da Vučić tu odluku neće promeniti, ali videćemo šta će doneti 2019. godina", rekao je Glišić i dodao da će se u tom slučaju i on povući jer je to "logična odluka".

On je objasnio da je Vučić jedini i isključivi autoritet i da bi bio "smetnja" svakom drugom ko bi sutra umesto Vučića bio predsednik stranke.

Govoreći o opoziciji, Glišić je rekao da je njihov problem što nemaju šta da zamere državnom rukovodstvu niti stranci "koja je najodgovornija za razvoj Srbije".

"Ova zemlja ima veliki politički ugled kao iz zlatnih vremena SFRJ iz sedamdesetih godina. Ovo je država koju, kao i njenog predsednika, poštuju kao nikada do sada", rekao je Glišić.

Prema njegovim rečima, nisu tačne tvrdnje opozicije da vlast stvara atmosferu netrpeljivosti prema drugačijem mišljenju, već je upravo suprotno.

"Njima osim prostakluka nije ostalo ništa drugo i zato prete krvoprolićem, da će da vešaju, ubijaju, izazivaju nemire na ulicama i prizivaju državne udare. Imate opoziciju čija se politika temelji na raznim vrstama nasilja koju sprovodi protiv SNS", rekao je Glišić.

On je podsetio da na svim lokalnim izborima SNS ubedljivo pobeđuje i ima najmanje desetak procenata više glasova nego pre četiri godine, "što kod opozicije izaziva nervozu".

"Zato se ponašaju neodgovorno, kao u slučaju bestidnog nasilnika koji poziva na silovanje, a onda drami da je time što je uvredio premijerku ugrožena njegova porodica. Ne znam ko je ovde lud. Šta bi bilo da je neko to rekao njegovoj ženi, sestri ili majci da će biti silovane i kako bi on to doživeo", rekao je Glišić.