Komšije uveliko rezervišu doček Nove godine u srpskoj prestonici

|   Info
Iako kalendarski još nismo ni zašli u drugu polovinu oktobra, u Hrvatskoj je već počelo prodavanje turističkih aranžamana za doček Nove godine u Beogradu!
Foto: pixabay.com


Izvor: Blic

Pored Slovenaca, Hrvati su tradicionalno među najbrojnijim turistima koji odlučuju da Novu godinu dočekaju u Beogradu, uz srpsku kuhinju i tradicionalni srpski melos.

Agencije turistima nude aranžman od pet dana i tri noćenja u Beogradu koji košta oko 1.190 kuna, odnosno 19.000 dinara. Svi koji odluče da 2019. godinu dočekaju na ulicama srpske prestonice agencije nude panoramsko razgledanje beogradskih znamenitosti poput "Štark" arene", kineske amabasade koja je srušena u napadima NATO saveza, kao i razgledanje "Sava centra".

Hrvati će biti u prilici da posete Kuću cveća i Titov grob, ali i prođu pored dva najveća srpska fudbalska stadiona koje će razgledati panoramski.

Poseban akcenat agencije stavljaju na istraživanje lokalnih stvari u Beogradu poput odlaska u tradicionlane srpske kafane, isprobavanja srpske hrane i pića, ali i šopingovanja u poznatim gradskim šoping centrima.

Agencije u svojim aranžmanima nude posetu gradskim jezgrima kao što su Knez Mihailova ulica, Trg repubike, Dom Narodne skupštine i Kalemegdan.

Kao posebna draž koja se našla u ponudi hrvatskim turistima su trubači i "trubačko veče" kako bi gosti osetili čar srpske tradicije.

Samo veče dočeka Nove godine je prema ovoj ponudi rezervisano za provod na nekom od splavova ili restorana, budući da turističke agencije naglašavaju "da je Beograd centar dobrog provoda u ovom delu Evrope".