Konferencija "IEEESTEC - 15th Student Projects Conference" na Elektronskom fakultetu u Nišu

|   Info
Konferencija "IEEESTEC - 15th Student Projects Conference" održaće se u četvrtak 24. novembra od 9.00-15.00 sati na Elektronskom fakultetu u Nišu.
Foto: televizija Kopernikus

 

Studentska konferencija je, zbog naučnog i pedagoškog značaja, podržana od strane renomiranog međunarodnog IEEE udruženja inženjera elektronike i elektrotehnike (IEEE Sekcija Srbija i Crna Gora) kroz tehničko sponzorstvo tri IEEE društva: ED, SSC і MTT-a, saopštili su organizatori. Ova konferencija je podržana i od strane Ogranka SANU u Nišu i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Organizatori napominju da ove godine imaju 77 prihvaćenih radova iz 22 institucije, na kojima je ukupno 139 autora. Autori radova dolaze iz više različitih gradova iz Srbije (Subotica, Novi Sad, Beograd, Šabac, Loznica, Čačak, Valjevo, Zaječar, Knjaževac, Niš i Leskovac).

“IEEESTEC konferencija je idealna prilika da učenici srednjih škola vide čime se bave njihove starije kolege, kao i učenici srednjih škola iz drugih gradova. Za učenike srednjih škola biće organizovane radionice i obilazak laboratorija Elektronskog fakulteta u Nišu”, najavljuju organizatori.

Na ceremoniji svečanog otvaranja autori najboljih projekata primiće nagrade, a govoriće: prof. dr Nebojša Dončov, prodekan Elektronskog fakulteta, prof. dr Zlatica Marinković, ispred IEEE MTT društva, prof. dr Dragan Mančić, dekan Elektronskog fakulteta, prof. dr Vera Marković, ispred sekcije IEEE Srbije i Crne Gore, prof. dr Vesna Lopičić, prorektor Univerziteta u Nišu i akademik Vlada Veljković, ispred SANU ogranka u Nišu.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar