Konkurs za izbor najboljih individualnih studentskih radova o evropskoj integraciji

|   Info
Ministarstvo za evropske integracije Srbije raspisalo je danas nagradni konkurs za izbor najboljih individualnih studentskih radova o evropskoj integraciji i procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji (EU).
Foto: Pixabay

 

Izvor: FoNet

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, cilj konkursa je da neposredno uključi mlade akademske građane u otvorenu argumentovanu debatu o bitnim aspektima evropskog pristupnog procesa Srbije.

Konkursne teme su: "Rezultati nove metodologije pregovora o pristupanju nakon četiri godine od francuske inicijative za Zapadni Balkan", "Francuska i Srbija: od savezničke istorije do partnerstva sa EU" i "Izazovi i perspektive evropske ekonomske integracije Srbije".

Učesnicima je ponuđena i tema "Evroskepticizam, dezinformacije i digitalna pismenost: uzroci i posledice evroskepticizma na proces pristupanja Srbije EU, na koji način dezinformacije u eri digitalnih medija utiču na formiranje percepcije koju građani Srbije imaju o EU, mehanizmi formiranja evroskepticizma, kako ga prevazići".

Među temama su i "Uticaj mehanizma za prekogranično prilagođavanje ugljenika na ekonomske aktere sa Zapadnog Balkana" i "Vladavina prava i evropske integracije Srbije: mehanizmi EU za unapređenje vladavine prava u Srbiji, koristi za građane Srbije od ovog procesa".

Za autore tri najbolja predviđeni su honorari u iznosu od 110.000, 80.000 i 60.000 dinara.

Pored tri najbolje rangirana, Ministarstvo će u elektronskom zborniku studentskih radova objaviti i ostale radove koji ispune kriterijume.

Rok za slanje radova je 30. jun 2023. godine.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar