Koprodukcija njujorške trupe “La Mama” na Nišvilu

|   Život
U sklopu ovogodišnjeg programa Nišville jazz teatra koji će se održati od 5. do 14. Avgusta, publici festivala će se na različitim lokacijama u Nišu (Amfiteatar na keju, Salon 77...) predstaviti 17 pozorišnih predstava iz Francuske, Švajcarske, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Sjedinjenih Američkih Država i Srbije.
Nisville jazz teatar 2021. Foto: Nišville/Zoran Ćirić

 

Umetnička direktorka Niišville jazz Teatra Maja Mitić posebno ističe predstavu “Balkan Bordelo” njujorškog pozorišta “La Mama” koju izvode u koprodukciji sa “Atelejom 212”, “Kendre Multimedija” i “My Balkans” u kojoj igra i Svetozar Cvetković.

“Posle uspešne premijere u Njujorku i sjajne kritike u ‘Njujork tajmsu’ – ‘Balkan bordello’ će na Balkanskoj turneji koja obuhvata Crnu Goru, Makedoniju, Albaniju – premijeru imati upravo u Nlšu”, saopštio je Nišville team.

“Osnovna ideja kada je reč o selekciji je da sve trupe neguju savremeni pozorišni izraz i posvećene su aktivnom odnosom prema vremenu u kojem živimo. Među učesnicima ovogodišnjeg  Nišville jazz teatra je i niška trupa ‘Contra Teatar’ koja je nastala upravo inspirisana ovim festivalom. U sklopu pratećih programa, tradicionalno će biti organizovana predavanja, tribine i radionice”, najavljeno je iz Nišvilla.