Košarkaši u nedelju imaju priliku za popravni sa Estonijom

|   Sport
Košarkaška reprezentacija Srbije u nedelju nastavlja kvalifikacije za Svetsko prvenstvo utakmicom sa Estonijom, koju naš nacionalni tim igra posle neočekivano slabih rezultata u dosadašnjem toku takmičenja.
Foto: Košarkaški savez Srbije

 

Srbija je u L grupi kvalifikacija tek treća, iza ekipa Nemačke i Grčke, koje imaju maksimalni učinak od svih sedam pobeda. Sa druge strane, izabranici selektora Đorđevića nisu do sada opravdali očekivanja i samo zahvaljujući pobedi Gruzije nad Izraleom u prošlom kolu imaju priliku da zadrže treću poziciju koja vodi u kvalifikacije.

Reprezentacija Srbije više nema prostora za novi kiks. Borba za treće mesto biće žestoka, a posle Estonije, sa kojom na domaćem terenu igramo u nedelju, slede susreti sa Izraelom, Grčkom, revanš sa Estonijom i novi meč sa Izraelom.

Posle neugodnog poraza od Grčke, razočaran je bio i selektor Đorđević, koji je priznao da naš tim nije igrao kako je bilo planirano.

Uz nadu da će na vreme uspeti da se uigraju i pokažu svoj kvalitet, navijači novu utakmicu Srbije mogu da prate u nedelju od 20.15h u dvorani „Aleksandar Nikolić“.