Krstajić o aktuelnim problemima u reprezentaciji

|   Sport
Selektor Srbije Mladen Krstajić potvrdio je reči Milana Obradovića da se reprezentaciji na Svetskom prvenstvu spremao puč. Krstajić je pričao o početku Lige nacija, navodnom puču tokom Svetskog prvenstva, odluci da ne pozove Luku Milivojevića na spisak, i drugim stvarima.
Foto: Fudbalski savez Srbije

Selektor je održao prvu konferenciju za medije još od Mundijala i istakao da igrači koji nisu pozvani na spisak nisu prcertani zauvek, već da je situacija takva samo za sada.

Podsećamo, neka od većih imena neće igrati za Srbiju na otvaranju Lige nacija protiv Litvanije i Rumunije, kao što su Luka Milivojević, Branislav Ivanović, Vladimir Stojković... 

"Igrači koji nisu pozvani ne znači da su prekriženi za sva vremena, to je odluka nas iz stručnog štaba, da ovim igračima koje smo pozvali ukažemo sansu i da oni svoj kvalitet dokažu kroz ove utakmice", rekao je na početku Mladen Krstajić. 

 

Komentari Luke Milivojevića pred objavljivanje spiska uzburkali su javnost, a u javnosti se pričalo i o tome da se tokom Svetskog prvenstva u Srbiji spremao puč od strane nekolicine fudbalera, iako je konstanto objavljivano da je atmosfera u "Orlovima" sjajna. 
 

Pomoćnik Krstajića u reprezentaciji Milan Obradović optužio je upravo Luku Milivojevića i njegovog agenta Ramadanija da su hteli da naprave taj puč. 
 

"Znam ga kao igrača i kao čoveka, igrali smo u reprezentaciji i bili cimeri u par navrata. Što se tiče njegovih izjava, to je činjenica i stajem iza toga što je on rekao", potvrdio je Krstajić tadašnje reči Obradovića. 
 

Što se tiče eventualnog neslaganja između selektora i nekih od igrača, Krstajić je mišljenja da ne mora sve da se iznosi u javnost, a dodaje da je spisak znao skoro dve nedelje pre nego što ga je javno objavio. 
 

"Slagao sam se sa selektorima i nisam. Nisam hteo da kažem nešto u javnosti iz moje pristojnosti. Ne mogu nikome da zabranim šta će da misli i gde će to da kaže. Spisak sam znao desetog, petnaestog, a objavio sam ga 22. Ako neko ima nešto protiv mene, trebalo je da izađe odmah posle prvenstva i to i kaže. Ovaj spisak se znao dve nedelje ranije".

(izvor: B92)