KUD "Zdravac" nastupio u Književnom klubu "Đura Jakšić" u Jagodini

|   Info
Članovi poznatog KUD-a oduševili su prisutne svojim nastupom
Foto: TV Kopernikus

 

Kulturno-umetničko društvo „Zdravac“ iz Jagodine nastupilo je proteklog četvrtka na sceni „Čičak“ u Književnom klubu „Đura Jakšić“ u Jagodini.

Tim povodom, brojni članovi ovog Udruženja predstavili su se publici tradicionalnim i izvornim pesmama, a njihova jedinstvena izvođenja izazvala su aplauze publike:

-„Zdravac“ zvanično postoji od 2002. godine, kada su članovi počeli da dolaze. Kasnije sam se pridružio i ja i tada je bilo petnaestak članova. Vremenom, „Zdravac“ je došao i do 500 članova. Uklopili smo se, idemo po svim selima i redovno nastupamo i takmičimo se u folkoru i pevanju bez muzike –rekao je Vasilije Stojković, predsednik KUD-a „Zdravac“.

Nastup je otvorila književnica Dragica Šreder, a izvođače je na harmonici pratila Vesna Ostojić. Nastup ovog kulturno-umetničkog društva samo je jedan u nizu kulturnih događaja koje Književni klub „Đura Jakšić“ priređuje svakog četvrtka u svojim prostorijama. Već u četvrtak, 20. septembra, sa početkom u 18 časova, biće održano autorsko veče književnice Dušanke Dragosavac.

Dušan Miletić