Lajčak: Odluka o mostu u Kosovskoj Mitrovici treba da bude doneta u okviru dijaloga

|   Info
Izaslanik Evropske unije (EU) za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao je danas sa komandantom Kfora Ozkanom Ulutašem, sa kojim se saglasio da svaka odluka o mostu u Kosovskoj Mitrovici treba da bude doneta u okviru dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje EU.
Foto arhiva: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, Kossev

Sagovornici  su razmotrili veoma blisku saradnju i redovnu koordinaciju između Kfora i EU na terenu. Razgovarali su o nizu tema od zajedničkog interesa koje utiču na sigurnosno i bezbedno okruženje za sve zajednice širom Kosova, prenosi Kossev saopštenje misije Kfora posle razgovora Lajčaka i Ulutaša.

U saopštenju se navodi da su i EU i Kfor posvećeni nastavku saradnje u korist bezbednosti širom Kosova i regionalne stabilnosti.

Lajčak i Ulutaš ponovo potvrdili da svaka odluka u vezi sa mostom u Mitrovici treba da bude doneta u okviru dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje EU, koji NATO nastavlja da podržava, uključujući kroz napore Kfora, jer je to ključno za bezbednost svih zajednica.

Lajčak je u Prištini razgovarao sa šefom prištinskog pregovaračkog tima Besnikom Bisljimijem, a sutra će u Beogradu razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar