Lajović odličnom igrom do trećeg kola

|   Sport
Srpski teniser je od starta meča nametnuo svoj stil igre. Udarci su bili oštri, igra sa osnovne linije na visokom nivou i 133. igrač sveta nije imao šansu. Duel Polmsa i Lajovića rešen je sa 6:2, 6:4 i 6:3.
Foto: Fonet

 

Dušan Lajović se plasirao u treće kolo Australijan opena pobedom nad Markom Polmansom u tri seta – 6:2, 6:4, 6:3.

Srpski teniser odigrao je sjajan meč i za nešto manje od dva sata uspeo je da slomi otpor domaćem takmičaru. Lajović će u borbi za osminu finala igrati protiv Argentinca Dijega Švarcmana.

Srpski teniser je od starta meča nametnuo svoj stil igre. Udarci su bili oštri, igra sa osnovne linije na visokom nivou i 133. igrač sveta nije imao šansu. Lajović je dominirao u prvom setu i rezultatom 6:2 dolazi do vođstva.

U drugom periodu igre viđena je nešto veća borba. Polmans je podigao nivo igre, čak je i pretio na servis srpskog tenisera, a na kraju je presudio kvalitet, koji je svakako na strani Lajovića. Našem teniseru bio je dovoljan jedan brejk da dobije drugi set i povede 2-0 (6:2, 6:4). Ovo je bio i ključan deo meča. Polmans je bio u nokdaunu, a Lajović je to iskoristio i u trećem setu priveo meč kraju.

Raduje igra srpskog tenisera koji će imati pravi ispit protiv Švarcmana u narednom kolu.