Lajović poklekao posle pet setova

|   Sport
Delovalo je da će nekada peti igrač sveta veoma lako završiti posao protiv Lajovića, međtuim naš teniser se podigao produžio borbu do petog seta.
Foto: Fonet

Dušan Lajović nije mogao dalje od drugog kola takmičenana Otvorenom prvenstvu Francuske. Drugog reketa Srbije je iz daljeg nadmetanja eliminisano Južnoafrikanac Kevin Anderson posle velike borbe u pet setova – 6:2, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3. 

Delovalo je da će nekada peti igrač sveta veoma lako završiti posao protiv Lajovića, s obzirom na to da je rutinsi doboio bitku u prva dva seta. Ipak, naš teniser nije imao nameru da se preda, dobio je reviju brejkova u trećem setu, dok je četvrti prelomio oduzetim sevisom u osmom gemu. Odlučujući set doneo je izjednačenu borbu do sedmog gema. Naredni je bio presudni, tada je  Lajović poklonio brejk Južnoafrikancu sa dve duple servis greške. Iskusni rival je potom rutinski odservidaoi stavio tačku na ovoj duel.

Podsetimo, naš teniser je završio svoju ovogodišnju misiju na pariskoj šljaci, pošto je dan ranije eliminisan i u dubl konkurenciji.