Lakše do roditeljskih prava

|   Info
Prioritet Vlade Srbije je poboljšanje demografske slike koja podrazumeva podsticaj rađanja, izjavio je danas Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević u razgovoru sa predstavnicima centara za socijalni rad i odeljenja za dečiju zaštitu o sistemu prijave beba u okviru projekta "Bebo, dobrodošla na svet".
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Oni su, kako se navodi u saopštenju, razgovarali i o apliciranju za roditeljski dodatak i lakšoj dostupnosti podataka o prijavi za porodiljsko odsustvo.

Kako je istakao Đorđević, cilj ove aplikacija je omogućavanje lakšeg puta do ostvarivanja roditeljskog prava.

Đorđević je apelovao na zaposlene da odgovorno obavljaju svoj posao i pomognu roditeljima tako što će im proces ostvarivanja prava maksimalno uprostiti.

Kako bismo prve dane roditeljstva olakšali i učinili najlepšim u svakom pogledu, aktivno ćemo raditi na unapređivanju i skraćivanju puta do ostvarivanja svih onih prava koja roditeljima pripadaju kada dobiju bebu, naveo je Đorđević, ističe se u saopštenju.

Zakonom o finansijskoj podršci porodici sa decom dosta smo olakšali ukidanje obimne papirologije, ali svakako nećemo stati tu. Težimo tome da se celokupna procedura završava samo u nekoliko "klikova", zaključio je Đorđević.