Lista "za odstrel 200 Srba" - "da se zatre srpski trag"

|   Info
Imena više od 200 viđenih Srba, iz opštine Đakovica, našla su se na spisku optuženih za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva počinjen 1998. i 1999.

Tanjug, Politika

Ovaj spisak kosovskom Specijalnom tužilaštvu je prosledila civilna organizacija iz Đakovice koja, kako navodi "Politika", sebe naziva "Grupa civilnog društva za prikupljanje dokaza o ratnim zločinima i pripremanju krivičnih prijava protiv srpskih kriminalaca tokom rata".

Cilj ove NVO je smišljeno zastrašivanje Srba i Crnogoraca kako bi se "zatro i poslednji srpski trag u gradu i opštini koja je bez Srba punih 19 godina", piše list.

"Poslednji spisak na kojem se nalaze imena Srba i, kako su naveli, njihovih saučesnika, koji su navodno počinili ratni zločin, nastavak je sistematskog brisanja svega što je bilo srpsko u Đakovici i na teritoriji ove opštine", kaže Đokica Stanojević, predsednik Udruženja raseljenih Srba iz tog mesta i jedan od više od 200 Srba koji su se našli na ovom "spisku za odstrel".

Albanski mediji su preneli informaciju o novom spisku, ali iz Specijalnog tužilaštva nema detalja o tome a li je istraga pokrenuta i ko su okrivljeni.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar