Ljajić: Kupovina albanskog Telekoma ne bi bila pretnja

|   Info
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Lajić kaže da kupovina albanskog Telekoma od strane Telekoma Srbija, ne bi predstavljala nikakvu pretnju, niti razlog da se neko zabrine za svoju bezbednost.

 

Izvor: Tanjug

"Ja nisam odavno čuo da je neki visoki funkcioner nekom izjavom eleminisao nekog kupca. Mi se nadamo da će odluka biti ekonomska, a ne politička", rekao je Lajić za televiziju Klan iz Tirane.

Klan navodi da se Telekom Srbija još uvek nada da će naći tržište u Albaniji.

U izveštaju te televizije, navodi se da ponuda srpskog Telekoma nije još dobila zvaničan odgovor uprkos političkim natezanjama oko te moguće kupovine i protivljenja vlasti u Tirani i albanskog premijera Edija Rame.

Klan se, takođe, osvrće i na ideju zajedničkog tržišta i prenosi Ljajićevu izjavu da se to ne može postići protekcionizmom ili odbijanjima.

"Apelujemo da o tome odlučuju ekonomski faktori, a ne oni politički", poručio je Lajić.

Televizija iz Tirane navodi da ima mnogo srpskih investitora koji su zainteresovani za izgradnju hotela na albanskom primoriju i da je ministar Lajić izjavio da jedni na druge treba da gledamo kao na partnere, a ne kao na neprijatelje, kako bi izgradili budućnost i omogućili ekonomski rast, jer su u pitanju države sa manjim tržištima.

To, kako je naveo, od nas traži i Evropska unija u skladu sa Berlinskim procesom.