Ljajić: Pad lire neće uticati na planove Turske u Srbiji

|   Slajder
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacije Rasim Ljajić izjavio je da je državni vrh Turske uverio Srbiju da pad lire neće uticati na zajedničke planove u Srbiji i da će se nastaviti s realizacijom velikih infrastrukturnih projekata.

 

Izvor: N1, Beta

On je za televiziju Prva rekao da pad turske valute može u Srbiji uticati na dva nivoa, na ulaganje turskih privrednika i na realizaciju projekata koje je Srbija već ugovorila s turskim firmama.

"Situacija jeste ozbiljna i videćemo kako će se to odraziti na privlačenje turskih investitora i ulagača. Imamo uveravanja od turskog državnog vrha da svi oni dogovori i planovi koje smo imali vezano za investicija neće biti obustavljeni, možda je to u ovom trenutku najvažnija stvar", rekao je Ljajić.

Urednica časopisa "Ekonometar" Radojka Nikolić ocenila je nedavno da će sankcije koje su SAD uvele Turskoj i pad vrednosti lire imaće posledice i po Srbiju, jer će najavljene turske investicije sada biti pod znakom pitanja.

Dodala je da je ugrožen najavljeni izvoz goveđeg mesa u Tursku, kao i izvoz ulja i druge robe, ali i autoput Beograd - Sarajevo.

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar