Mačvanske Lisice potukle Lavove iz Bačke Palanke

|   Sport
U uzbudljivoj rukometnoj predstavi, rukometaši ORK "Mačva" iz Bogatića slavili su u osmini finala Kupa Srbije protiv RK "Lavovi" iz Bačke Palanke rezultatom 31:27.

Rukometaši ORK “Mačve” iz Bogatića plasirali su se u ¼ finale Kupa Srbije, pošto su sinoć u pred kolu  savladali RK “Lavovi” iz Bačke Palanke, rezultatom 31:27, poluvreme (15:14).

Lavovi iz Bačke Palanke deklasirani su sinoć u više nego uzbudljivom meču u Bogatiću. U prvom delu susreta viđena je ujednačena igra, a mreže na oba gola tresle su se iz minuta u minut. Na odmor, Bogatinici su otišli sa minimalnmom prednošću  (15:14). Lisice je  od prvog zvuka pištaljke, predvodio Milan Knežević koji je atraktivnim golovima podigao publiku na noge u prepunoj sali u Bogatiću.

Prema rečima delegata Saše Pavlovića iz Valjeva , viđena je kako to poznavaoci rukometa umeju da kažu “Lepa igra za oči”. Utakmicu su obeležile čvrste odbrane i golovi iz polukontri  i kontri, bez većih tehničkih grešaka na obe strane.

Neizvestnost sa početka meča, prenela se i na drugo poluvreme. Uzavrela atmosfera u rukometnoj areni nije se smanjivala, a Knežević uz drugo pojačanje   “Lisica”  Miloša Jevtovića  kojem je trener Mitar Pavlović dao šansu u drugom delu, nastavili su da rešetaju mrežu mladih Lavova. Nisu se predavali ni gosti. Otpor su pružali sve do poslednjih desetak minuta. Posle blagog pada u igri  domaćina, izabranici Pavlovića konsolidovali su redove - dali gas i potukli  goste sa konačnih 31:27. 

U timu Mačve istakli su se i golmani, naročito Nikola Radojičić koji je prema mnogima i rešio utakmicu. Za igrača meča, proglašen je Milan Knežević koji je postigao 9 golova. U redovima “Lavova” istakao se Danilo Radović koji je 7 puta zatresao mrežu Bogatinaca.

Listu strelaca mačvanskih rukometaša, uz igrača utakmice Milana Kneževića, popunili su i Jevtović (7), Zarin (5), Jovanovski (3), Milutinović (2), Dragićević (2), Radulović (2) i Nikola Pavlović (1).

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar