Maduro spreman za pregovore, tvrdi da je Tramp naredio da ga ubiju

|   Info
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro je u intervjuu za Ria novosti rekao da je spreman da razgovara sa opozicijom uz učešće međunarodnih posrednika. Tvrdi da je predsednik SAD Donald Tramp naredio kolumbijskoj vladi i mafiji da ga ubije.
Foto: YouTube printscreen

Izvor: RTS, Rojters

"Spreman sam da sednem za pregovarački sto sa opozicijom kako bismo razgovarali za dobro Venecuele, zarad mira i njene budućnosti", rekao je Nikolas Maduro.

Donet zakon o demokratskoj tranziciji

Skupština Venecuele usvojila je zakon o "demokratskoj tranziciji" i obnovi ustava.

"Zakon koji bi osigurao tranziciju ka demokratiji i obnovu ustava Bolivarske Republike Venecuele jednoglasno je usvojen u prvom čitanju", napisao je Huan Gvaido na Tviteru, prenosi Tas.

Predsednik Venecuele je zahvalio predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu na podršci "na svim frontovima".

Na pitanje da li njegova vlada može da ponudi garancije da će isplatiti svoje dugove prema Rusiji i Kini, Maduro je rekao da Venecuela poštuje svoje finansijske obaveze prema kreditorima.

Prethodno je Rusija rekla da bi Karakas mogao da ima problema da isplati svoje dugove Moskvi, nakon što je Vašington uveo sankcije venecuelanskoj državnoj naftnoj kompaniji.

U intervjuu za Ria novosti Maduro je rekao i da je predsednik SAD Donald Tramp naredio kolumbijskoj vladi i mafiji da ga ubije.

Venecuela se našla u novoj političkoj krizi otkada se Huan Gvaido, lider opozicije u toj državi, proglasio za tehničkog predsednika u sredu.