Mali Dušan primljen u bolnicu

|   Info
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je država imala sredstava da pomogne obolelom četvorogodišnjem Dušanu Todoroviću.
Foto: Pixabay

On je dodao da niko nije na vreme uputio zahtev za dobijanje novca iz budžetskog fonda za lečenje dece koja boluju od retkih bolesti.

Lončar je za RTS rekao da je od početka godine iz tog fonda uplaćeno više od 218 miliona dinara za lečenje 120 dece. 
 

Izvor: B92, BETA

On je rekao da je dečak kasno sinoć vladinim avionom prebačen u bolnicu u Španiju i da je tamo uredno primljen nakon što je "dao garancije države Srbije". 

"Dušan je primljen u bolnicu, kreće borba, svi moramo pozitivno da razmišljamo, on je naše dete", kazao je ministar i dodao: 

"Niko nije poslao zahtev za Dušana. Prvi zvanični zahtev bio je u petak po podne. Ne možemo mi van procedure, postoje komisije, ... zato molim sve da upute zahtev Republičkom fondu", kazao je Lončar. 

Lončar je najavio da će država uplatiti 250.000 evra jednoj nevladinoj organizaciji kao bi pomogla lečenje još petoro dece u inostranstvu. 

Četvorogodišnji Dušan Todorović iz Svilajnca oboleo je od tumora nadbubrežne žlezde, a za njegovo lečenje sredstva sakupljana između ostalog i preko društvenih mreža. 

Dete je otputovalo na lečenje u Barselonu u Španiji, pošto je anonimni donator uplatio svotu od 70.000 evra koja je nedostajala.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar