"Mama, ne mogu da izdržim, ubiću se"; Ministar: Ispitaćemo

|   Info
Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da će slučaj psihičkog maltretiranja učenika sedmog razreda OŠ "Rade Končar" u Zemunu biti detaljno istražen.

 

"Kurir" je prethodno objavio da im se majka požalila da njenog sina svakodnevno psihički maltretiraju trojica učenika iz odeljenja i da je njen sin rekao da želi da se ubije.

"Dao sam naloge da se prikupi sva dokumentacija. Novi zakon nalaže da škola, Centar za socijalni rad ili neko drugi mogu da pokrenu proceduru protiv roditelja onih učenika koji vole da maltretiraju druge", rekao je Šarčević za "Kurir".

Ministar kaže da će videti šta je sve škola uradila, da li je pozvala roditelje i skrenula im pažnju na ceo slučaj. "Baviću se ovim slučajem onako ljudski, kao što se bavim svaki put kada saznam da negde ima nasilja", rekao je Šarčevć.

On je dodao da promena odeljenja može biti rešenje. "Promena sredine, smene ili odeljenja nekada se pokaže kao blagorodna. To znam kao pedagog, iz prakse", rekao je Šarčević.

Kako navodi "Kurir", majka je ispričala da njenom sinu vršnjaci svakoga dana govore da je sitan, glup i siromašan, rugaju mu se što nema oca, što nema patike od 15 000 dinara...

Zbog toga je on, kako je navela majka, pre neko veče rekao: "Mama ja ne mogu da izdržim, ubiću se."

 

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar