Marković: Nema liste nepoželjnih osoba iz Srbije

|   Info
Premijer Crne Gore Duško Marković rekao je da nije sastavljena nikakva lista nepoželjnih osoba iz Srbije, kojima bi bio zabranjen ulazak u Crnu Goru, prensoi RTCG.
Foto: Fonet

 

Izvor: Fonet

Komentarišući medijske navode da je pripremljen spisak nepoželjnih osoba iz Srbije, na kojem se navodno nalazi i poglavar SPC Irinej, Marković je rekao za sada nije sastavljena nikakva lista nepoželjnih i da je Vlada Crne Gore nece kriti od javnosti, ako bude potrebe za njom.

„Kad bude bilo potrebe za tim, i kad bude opravdanih razloga, ona ce biti konstruisana i nećemo je kriti od javnosti. Nije za sada sastavljena lista. Bilo je očekivano da ce biti. Crna Gora je odlučna da brani svoje državno dostojanstvo demokratskim i drugim sredstvima, koje mogu liciti na zabranu ulaska“, rekao je Marković novinarima na Žabljaku.

Marković se osvrnuo i na današnju izjavu patrijarha Irineja „da smo mi jedan narod, iako smo podeljeni“.

„Nijesam imao priliku da čujem tu izjavu, ona je drugačija od one prilikom poslednje posete. Dobio sam njihov poziv da budem gost danas, odgovorio sam da se zahvaljujem, i da ne mogu da se odazovem jer sam imao ugovorenu posetu Žabljaku. Zahvalio sam se i u pismu poručio da očekujem da ce Irinej povući izjavu i izviniti se gradanima Crne Gore“, pojasnio je Marković. Premijer je rekao da je u sinoćnjem telefonskom razgovoru s mitrpolitom Amfilohijem dobio najavu današnjeg pristupa patrijarha Irineja.

„Crna Gora nema razloga da pogne glavu kad je u pitanju njen identitet i dostojanstvo. Verujem da je to i patrijarh Irinej razumeo“, istakao je Marković.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar