Mask najavio da će se povući sa mesta izvršnog direktora Tvitera

|   Infotehno
Najbogatiji čovek na svetu Ilon Musk saopštio je da će se povući sa mesta izvršnog direktora Tvitera kada pronađe zamenu, ali će i dalje voditi neke ključne odele ove društvene mreže.
Foto: Pixabay

 

Izvor: FoNet

"Daću ostavku na mesto generalnog direktora čim pronađem nekog dovoljno ludog da preuzme posao! Nakon toga ću samo voditi timove za softver i servere", napisao je Mask na Tviteru.

On je u oktobru dovršio kupovinu Tvitera vrednu 44 milijarde dolara u procesu koji je obeležen haosom i kontroverzom. S druge strane, pojedini investitori se pitaju da li je sada previše ometen da bi vodio "Teslu", kompaniju za proizvodnju električnih automobila, gde je također izvršni direktor, navodi Radio Slobodna Evropa.

Ovo je prvi put da je Mask spomenuo da se povlači sa mesta šefa kompanije, nakon što su korisnici Tvitera glasali za njegovu ostavku u anketi koju je on sam pokrenuo u nedelju uveče.

U anketi je 57,5 posto od oko 17,5 miliona ljudi glasalo "za". Mask je u nedelju rekao da će se pridržavati rezultata. Nije naveo vremenski okvir kada će se povući, a njegov naslednik nije imenovan.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar