Maturanti iz Jagodine otišli na besplatno letovanje

|   Info
Na petodnevno letovanje u Paraliji o trošku lokalne samoupave, ove nedelje otputovala je grupa učenika iz srednje škole „Nikola Tesla“. Ova akcija grada Jagodine uspešno se sprovodi već 14 godina.
Foto: TV Kopernikus

Maturanti elektrotehničko-građevinske škole „Nikola Tesla“ iz Jagodine otputovali su na petodnevno letovanje u Paraliju. Ovo je treća grupa srednjoškolaca koja putuje o trošku grada na more, a ova akcija grada Jagodine uspešno se sprovodi već 14 godina. Učenike je po tradiciji ispratila, pored roditelja, zamenica gradonačelnika Jagodine, Snežana Vukašinović:

-Ovo je poslednja prilika da svi budu zajedno na okupu, jer posle kreću na fakultete. Možda će se viđati na godišnjicama mature i ovo je jedinstvena prilika neko vreme provedu zajedno, da se možda podsete nekih nestašluka i dogodovština tokom četvorogodišnjeg zajedničkog druženja –rekla je Vukašinović.

Profesorka u EGŠ „Nikola Tesla, Slađana Miljković, koja je sa učenicima krenula na put, hvali ovaj gest lokalne samouprave:

-Ova dugogodišnja akcija našeg grada je veoma uspešna i mislim da joj se raduju i roditelji i đaci. U svoje i njihovo ime se zahvaljujem gradu Jagodini. Mislim da su učenici željno iščekivali ovo poslednje zajedničo putovanje, jer posle toga se razilaze i svako ide na svoju stranu –rekla je profesorka.

Učenici su bili vidno uzbuđeni i srećni zbog zajedničkog putovanja, a pozitivna atmosfera se mogla osetiti u vazduhu. Povratak ove grupe učenika se očekuje 17. jula, a sledeća grupa srednjoškolaca put Paralije otisnuće se 16. jula i to su učenici Gimnazije „Svetozar Marković“.

Dušan Miletić
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar