Međunarodna akcija presecanja lanca krijumčarenja migranata preko balkanske rute

|   Info
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) su, u okviru Zajedničkog istražnog tima između Nemačke, Rumunije i Srbije, učestvovali u zajedničkoj akciji presecanja lanca krijumčarenja migranata preko balkanske rute, saopštio je danas MUP.
Foto ilustracija: arhiva televizije Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Uhapšene su četiri osobe na teritoriji Nemačke i Rumunije, dok je jedna osoba uhapšena u ranijem periodu na teritoriji Srbije, a sumnjiče se da su tokom prošle i ove godine krijumčarili oko 800 migranata iz Turske u Nemačku balkanskom rutom preko Srbije.

Na identifikaciji osumnjičenih učestvovali su i policijski službenici Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

Kako se sumnja, osumnjičeni su migrante uglavnom krijumčarili različitim transportnim sredstvima i krili ih u tovarnom delu kamiona, u nehumanim uslovima.

Akcija je izvedena u koordinaciji i sa Evrodžastom, Evropolom i austrijskom policijom.

Zajednički istražni tim između Kancelarije javnog tužioca u Nemačkoj, Tužilaštva Vrhovnog kasacionog suda u Rumuniji i Tužilaštva za organizovani kriminal u Srbiji formiran je u decembru prošle godine, podsetio je MUP.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar