Microsoft "sakati" svoj doskoro najpopularniji operativni sistem

|   Život
Samo mesec dana nakon što je aktuelni Windows 10 po zastupljenosti među korisnicima pretekao svog šest godina starijeg prethodnika - Windows 7, kompanija Microsoft je odlučila dodatno da "kazni" sve one koji još uvek koriste do skoro najpopularniju verziju tog operativnog sistema.
Foto: Pixabay

Izvor: B92

Budući da je Windows 7 ušao u poslednju godinu svog života, posle koje će Microsoft prestati da izdaje nova ažuriranja i da pruža korisničku podršku za taj OS, gigant iz Redmonda je odlučio da korisnicima "sedmice", sa najnovijim ažuriranje, uskrati određene funkcije. 

U želji da dodatno motiviše korisnike da što pre prigrle "desetku", Microsoft je sa najnovijojom verzijom odlazećeg operativnog sistema, fabrički Windows Media Player lišio sekundarnih funkcija. 

Tako će, sa najnovijim ažuriranjem, još uvek mnogobrojni korisnici Windowsa 7, u WMP-u ostati bez mogućnosti, da za muziku koju pomoću njega puštaju, preuzmu informacije o naslovu pesme, izvođaču ili albumu. 

Isti slučaj je kada su fimovi u pitanju, pa će tako ljubitelji sedme umetnosti ostati bez podataka o reditelju i glumcimam, ili bez postera filma. Međutim, sve informacije koje su korisnici do sada već preuzeli, i dalje će im biti dostupne. 

Iz Microsofta poručuju da ove promene neće uticati na osnovne funkcije WMP-a, već samo na pomenute sekundarne. 

Da li će neinformisanim korisnicima preostati samo da, u nekom trenutku, pokleknu i pređu na Windows 10, ili će su u međuvremenu pojaviti neko nezavisno rešenje koje bi "sedmici" moglo da produži život - ostaje da se vidi...