Mihajlović: Projekti sa UNICEF od velikog značaja

|   Info
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović primila je danas u oproštajnu posetu direktora kancelarije UNICEF u Srbiji Mišel Sen-Loa i zahvalila mu na podršci i pomoći svih prethodnih godina.

 

Izvor: Fonet

Projekti koje smo zajedno realizovali, pre svega u oblasti ranih dečjih brakova i rodne ravnopravnosti, od velikog su značaja za našu zemlju. Želim Vam uspeh u novim poslovnim poduhvatima, rekla je Mihajlović.

Mišel Sen-Lo zahvalio je Mihajlovićevoj na posvećenom i predanom radu kada je poboljšanje položaja žena i dece u pitanju, rekavši da su žene ogroman potencijal koji može doprineti ekonomskom razvoju svake zemlje, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Nasilje nad ženama, rani dečiji brakovi i rane trudnoće su teme koje me kao ljudsko biće, oca i profesionalca pogađaju. Drago mi je da ćete pružiti podršku Nacionalnoj koaliciji za prevenciju i suzbijanje ranih brakova, koju je inicirao UNICEF nedavno, vidim Vas kao liderku koja taj proces može da vodi, rekao je Sen-Lo.

Na sastanku je bilo reči i o Istraživanju o višestrukim pokazateljima položaja žena i dece (MICS) koje Srbija realizuje po šesti put.

Sagovornici su se složili da će Srbija kroz MICS dobiti vredne podatke o položaju žena i dece u Srbiji, posebno iz romske populacije, koji će joj pomoći u kreiranju javnih politika i mera da se njihov položaj poboljša.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar