Mihajlović sa sindikatom putara

|   Ekonomija
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predstavnicima Samostalnog sindikata putara Srbije i Udruženja poslodavaca putne privrede Srbije "Putar" o realizaciji projekata i poboljšanju položaja radnika u putarskim firmama.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Na sastanku u kampu Koridora Srbije u mestu Kržince, u blizini Koridora 10, Zorana Mihajlović rekla je da je Ministarstvo sa sindikatom prethodnih godina već sprovelo važne aktivnosti koje doprinose boljem položaju radnika, kao što su ratifikacija Konvencije Međunarodne organizacije rada 94 i uvođenje "crnih i belih lista".

"Postoji prostor da se uradi još više, posebno na uređivanju odnosa sa podizvođačima. Na tome smo radili već kroz izmene Zakona o planiranju i izgradnji, uvođenjem malih licenci, prema čemu sada sve firme koje izvode bilo kakve radove moraju da imaju odgovarajuće reference", rekla je Zorana Mihajlović.

Na sastanku je, između ostalog, bilo reči o inicijativi sindikata za izmenama posebnog kolektivnog ugovora, o programima prekvalifikacija za tražene profile u građevinarstvu i o zaštiti zdravlja i bezbednosti radnika na gradilištima, prenelo je Ministarstvo.

Foto: FoNet