Mihajlovićeva: Podrška srpskim ženama na Kosmetu

|   Info
Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović dala je podršku ženama sa severa Kosova i Metohije i pozvala međunarodnu zajednicu da ne dozvoli izgladnjivanje srpske dece na KiM.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: Tanjug

Zorana Mihajlović je pozvala na ukidanje trgovinske blokade i sprečavanje humanitarnih katastrofa.

"Kao predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, ali pre svega kao žena i majka, pružam istinsku podršku ženama sa severa Kosova i Metohije i pridružujem se njihovim apelima da se ukinu trgovinske blokade i spreči humanitarna katastrofa koja preti našim sunarodnicima u južnoj srpskoj pokrajini", navela je Mihajlovićeva.

Poziva međunarodnu zajednicu da ne dozvoli izgladnjivanje srpske dece na Kosovu i Metohiji i urazumi i vrati prištinske vlasti za pregovarački sto.

"Politika Srbije je jasna – samo odgovornim i miroljubivim ponašanjem možemo doprineti stabilnosti celog regiona i boljoj budućnosti naše dece. Uvođenjem taksi i onemogućavanjem snabdevanja hranom i lekovima iz Srbije vraćamo se u prošlost koju niko ne želi", navela je potpredsednica Vlad u saopštenju.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar