Ministar Popović uputio čestitke za Dan Republike Srpske

|   Info
Ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović čestitao je danas Dan Republike Srpske, saopšteno je iznjegovog kabineta.
Foto: YouTube printscreen

Ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović čestitao je danas Dan Republike Srpske, saopšteno je iznjegovog kabineta.
"Čestitam našoj braći preko Drine veliki praznik, Dan Republike Srpske, i želim im svaki napredak i razvoj, a danas posebno unutrašnju stabilnost i nacionalno jedinstvo", istakao je Popović.
On je istakao da le Srbija uvek biti tu da podržava, pomaže i štiti Republiku Srpsku i nikada neæe dozvoliti da se ostvare namere pojedinih zemalja o njenom uništenju.
Popović je ukazao da je Republika Srpska, èiji praznik na Svetog Stefana proslavlja èitav naš narod, plod istrajne i nepokolebljive borbe Srba za svoju slobodu, pravoslavnu veru, tradiciju i buduænost.
"Posle teškog stradanja sredinom prošlog veka, probuđeni iz zabluda jugoslovenstva i lažnog bratstva i jedinstva, srpski narod preko Drine je shvatio da iskljućivo u sopstvenoj državi, oslonjen na svoju snagu i inspirisan herojstvom i idealima svojih predaka, može sačuvati svoja ognjišta i svoje živote", naveo je Popović.
Dodao je da je Republika Srpska stvorena velikim žrtvama srpskog naroda i njegovom neugasivom željom za slobodom i nacionalnom nezavisnošću.
"Iako su sve sile zapadnog sveta bile protiv stvaranja Republike Srpske, iako su je bombardovale i činile sve da je destabilizuju i razgrade, niko nije mogao kod Srba da uništi tu snažnu i neuništivu želju za sopstvenom nacionalnom državom", poručio je Popović.
Zato nam je Republika Srpska i danas primer kako treba da čuvamo naše

Izvor:Fonet

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.