Ministarstvo odbrane raspisalo konkurs za dodelu učeničkih stipendija

|   Info
Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za dodelu 43 učeničke stipendije za školsku 2024/25. godinu. Mogućnost da se prijave na konkurs imaju dečaci i devojčice koji se školuju na trećoj ili četvrtoj godini srednjih medicinskih škola, čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili lokalna samouprava.
Foto: Uprava za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane Republike Srbije

 

Mogućnost da obezbede finansijsku podršku u iznosu od 30.000 do 35.000 dinara mesečno, tokom stipendiranja, imaju učenici srednjih škola koji stalno (za svaku školsku godinu posebno) postižu najmanje vrlo dobar uspeh u učenju i odličan uspeh u vladanju, saopštila je Uprava za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Uprava za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane nudi stipendije za treću i četvrtu godinu medicinskih škola, obrazovnih profila medicinski tehničar – opšti smer, laboratorijski tehničar, farmaceutski tehničar i zdravstveni negovatelj.

Posle završetka srednje škole, stipendisti će biti primljeni u radni odnos u svojstvu civilnog lica u Beogradu, s tim što će učenici koji su pohađali četvorogodišnje školovanje pre stupanja u radni odnos obaviti pripravnički staž i polagati državni stručni ispit.

Rok za prijavljivanje na konkurs je do 30. septembra 2024.

Detalji uslova konkursa dostupni su na linku.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar