Mirković: Da svi budemo dostojni značaja utakmice (video)

|   Sport
Trener Partizana Zoran Mirković očekuje da će svi akteri predstojećeg derbija biti dostojni značaja koji ta utakmica ima za srpski fudbal.
Foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

 

Šef stručnog štaba crno-belih poručio je da se nada da će zvezda večeri biti neko od igrača dva tima i da će se izbeći ružne pojave koje bi mogle da bace senku na fudbal.

„Igraćemo protiv najvećeg rivala i voleo bih da svi mi akteri, igrači, treneri, publika i sudije, budemo dostojni, na nivou te utakmice. Bilo bi pogubno da zvezda večeri bude neko od njih (sudija), a logično je da bude neko od igrača, Partizana ili Zvezde. Svako bi trebalo da radi svoj posao i nadam se da će raditi“, rekao je trener crno-belih.

Iako Partizan ima niz od pet pobeda i uspeo je da izađe iz rezultatske krize sa početka sezone, Mirković smatra da njegova ekipa može i mora da igra bolje. Trener crno-belih smatra da će derbi sa Zvezdom biti najveći test za njegove fudbalere.

„Najveća utakmica u srpskom fudbalu, koja budi najveće emocije i drago mi je što ponovo imam priliku, posle igračkih dana, da budem akter na toj utakmici. Svaki derbi je priča za sebe, ali je u svakom bilo čvrste igre, taktičkog nadmudrivanja i lepih momenata. Nadam se da će i u ovom derbiju biti slična priča“, rekao je Mirković na konferenciji za medije.

Trener Partizana u derbiju neće moći da računa na povređene Tošića i Šehovića. Svi ostali igrači biće spremni za duel sa Zvezdom.

 

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar