Mlade snage Srbije na turniru u Kini

|   Sport
Muška košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je u Kinu gde će od 28. jula do 5. avgusta učestvovati na turnirima u Kinšanu i Meihoku. Protivnici našem nacionalnom timu na oba turnira biće selekcije Kine, Angole i Ukrajine.
Foto: kss.rs

Orlove” u ovim mečevima neće predvoditi selektor Aleksandr Đorđević, a brigu o ekipi preuzeo je Jovica Antonić. Prvi pomoćnik selektora će na raspolaganju imati grupu mladih i talentovanih igrača.

Na turnirima u Kini Srbiju će predstavljati sledećih 12 igrača:

Nemanja Krstić

Goran Huskić

Marko Tejić

Stefan Pot

Vojislav Stojanović

Dušan Ristić

Nikola Rebić

Veljko Brkić

Dragan Apić

Ilija Đoković

Miroslav Pašajlić

Nemanja Nenadić

Antonić je istakao da je poenta ove akcije uvođenje u sistem „A“ reprezentacije što većeg broja igrača, koji bi, ako se ukaže potreba, mogli da pomognu u novembarskim i februarskim mečevima kvalifikacija za Svetski kup.

On uverava da će Srbija na turnirima u Kini imati veoma jake rivale. Protivnici će nam biti Kina u najjačem sastavu, kao i Ukrajina i Angola, koje će takođe nastupiti u sastavu sa kojim igraju kvalifikacije za Svetski kup.

Sa druge strane, Srbija će u ovim proverama imati najmlađi i najneiskusniji tim, ali biće to odlična provera za ovu grupu talentovanih igrača.

 

Raspored:

Turnir u Kinšanu:
28. jul: Srbija – Kina (10:00)
29. jul: Srbija – Angola (10:00)
30. jul: Srbija – Ukrajina (10:00)

Turnir u Meihoku:
3. avgust: Srbija – Ukrajina (10:00)
4. avgust: Srbija – Angola (13:30)
5. avgust: Srbija – Kina (13:30)

Foto: kss.rs

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar