Mladi niški teniseri trijumfovali u Bugarskoj i Hrvatskoj

|   Sport
Niški teniser Stefan Skobolev stigao je do još jedne titule u dublu konkurenciji. Predstavnik Teniske akademije Živković trijumfovao je na međunarodnom ITF turniru u Sofiji u konkurenciji tenisera do 18 godina.
Foto: Teniska akademija Živković / Marjan Cvetković

 

Skobolev je u finalu u paru sa Atakan Karahanom iz Turske savladao bugarsku kombinaciju Viktor Markov/Iliyan Radulov. Rezultat je bio 2:1 u setovima (6/4, 4/6, 13/11).

Zapažen rezultat postigao je i Ognjen Milenović, koji je osvojio zlatnu medalju na regionalnom finalu Sportskih igara mladih u Splitu u konkurenciji tenisera. Ognjen je na ovaj način nastavio dominaciju Teniske akademije Živković na ovom takmičenju. Prošle godine na Sportskim igrama mladih šampion je bio Nikola Jović, takođe iz Niša.

Vredno je pomenuti i rezultate tenisera i teniserki do 14 godina na turniru održanom u Nišu: najboloji su bili Luka Stanković) i Agata Golubčenko (TAŽ). Agata je mlada teniserka iz Rusije koja je deo Balkan tennis camp programa niške akademije. Druga mesta su zauzeli Matija Stojanović (TAŽ), Iva Stojančić (TAŽ) i Darija Ilić (TAŽ).

Autor: Nikola Šipovac