Odbojkaši Srbije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva!

|   Sport
Od drame do rutine, tako u najkraćem možemo opisati igru našeg tima u ovom meču.
Foto: Fonet

Najbolji odbojkaši Srbije igraće u četvtfinalu Evropskog prventva. Izabranici Slobodana Kovača su seriju pobeda na šampinatu nastavili su duelu sa Češkom, upisavši maksimalan trijumf.
Od drame do rutine, tako u najkraćem možemo opisati igru našeg tima u ovom meču.
Neizvesnost je obeležila finiš prvog seta, u kome su “orlovi” ispustili prednost i potom se suočili sa čak pet set lopti neugodinih rivala. Bila je to velika borba koja se igrala na razliku, a tada je na povšinu isplivao kvalitet našeg tima. Naizvesnoje prikunuo blok Podraščanina za 31:29.
Ovaj detalj je itekako uticao na dalji tog meča,  a Česi su pratili ritam našeg tima do rezultata  9:9 u drugoj deonici. Srbije je tada napravila seriju 7:3 I stečenu prednost predvorila u 2:0 u setotvima. 
Najmanje neizvesnosti bilo je u trećoj deonici. Naši momci su od rezutlata 16:13, napravili dodano podigli nivo igre i do kraja ovog seta prepustili rivalu još pet poena. 

Srbiju su do plasmana među osam najboljih predvodili Uroš Kovačević sa 17 poena, Aleksandar Atanasijević sa dva poena manje, a dvocifren je bio i Srećko Lisinac sa 10 poena. Kod Čeha najbolji je bio Džavoronok sa 18 poena, dok je Hadrava osvojio 15.