Radojičić: Nije bilo kršenja mera u ugostiteljskim objektima

|   Info
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je tokom vikenda u Beogradu izvršeno 818 kontrola, da je ispražnjeno 10 objekata i naplaćeno 120 kazni zbog nepoštovanja mera protiv korona virusa.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: TV Prva, FoNet, Beoinfo

On je za TV Prva naglasio da noćas nije bilo kršenja mera u ugostiteljskim objektima, ali i dodao da je bilo okupljanja građana u privatnim stanovima, prenosi Beoinfo.

Ugostitelji su poštovali nove mere Kriznog štaba, ali ostaje da apelujemo na stanovništvo da se ne organizuju privatna okupljanja jer ona ugrožavaju njihovo zdravlje, njihovih bližnjih i ostalih građana, ukazao je Radojičić.

On je istakao da je individulna odgovornost ključna u borbi protiv pandemije, ali i da su mere Kriznog štaba bitne u toj borbi.

Mislim da je na poslednja dva Krizna štaba nađena mera koja će zaustaviti novo povećanje broja obolelih, naveo je Radojičić.

Prema njegovim rečima, u Beogradu je vakcinisano skoro 500.000 građana, od kojih je više od 50 odsto starijih od 65 godina primilo vakcinu, i njih preko 45 odsto starijih od 75 godina.